Metsän viljelyä ja hoitotöitä

20.7.2015
Jalmari Oikarinen

Jalmari Oikarainen harrastaa metsästystäAlkukuukaudet ovat menneet kuin siivillä Metsä Forestin Rovaniemen hankintapiirillä. Kesätyö on samalla metsätalousinsinööriopintoihini liittyvä toinen harjoittelu.

   Metsä on minulle tuttu paikka. Metsästän, marjastan ja liikuskelen muutenkin metsässä ja hoidan omaa metsätilaa. Opin parhaiten käytännön työtehtävissä, pääsen soveltamaan teoriaa käytäntöön.

Viime kesäkin kului Metsä Forestilla ensimmäistä harjoitteluani suorittamassa. Tein muun muassa taimitarkastuksia ja harvennusjäljentarkastuksia. Yksi varsin mielenkiintoinen projekti oli FSC-radan suunnittelu. Radan tarkoituksena on näyttää asiakkaillemme sertifioitua metsää. Sen suunnittelimme ja toteutimme yhdessä Jouko Sarajärven kanssa. Jouko on metsäasiantuntija hankintapiirillämme.

Opinnäytetyö alkuun

Kesätyöpaikan varmistuttua mietin, voisinko aloittaa opinnäytetyön teon kesätöiden ohessa. Kysäisin esimieheltäni, olisiko se mahdollista. Ja olihan se.

Koppelon pesä
Metsässä näkee runsaasti luonnon rikkauksia. Tässä koppelon pesä.

Parhaillaan kerään töiden ohessa aineistoa tutkimusta varten, ja talven aikana on tarkoitus saada työ valmiiksi. On mahtavaa tehdä opinnäyte yritykselle, joka on siitä aidosti kiinnostunut.

 

 

Kohta kulotetaan!

Taimikonhoitotyön kartoitusta Rovaniemellä
Taimikonhoitotyön kartoitusta Rovaniemen jylhissä maisemissa.

 Alkukesä oli kiireistä metsien viljelyn aikaa. Olen esimerkiksi tarkastanut taimia ja huolehtinut Joukon kanssa istutusvälineiden riittävyydestä. Lisäksi suunnittelin leimikoita ja kartoitin taimikonhoitokohteita. Toimistollakin teen töitä, Kemera-hakemuksia, tulostan karttoja ja suunnittelen tulevia töitä. Välillä toimistolla piipahtaa asiakkaita, joiden kanssa vaihdan kuulumisia ja hoidan asioita – kiva tavata omistajajäseniämme.

Tätä kirjoittaessa suunnittelemme kulotusta. Jospa sää meitä suosisi ja saisimme kulotuksen onnistumaan. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessani.

Jalmari Oikarinen kesätöissä Metsä Forestilla 

Jalmari Oikarinen, Metsä Forestin Rovaniemen hankintapiiri

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset