Sommarjobb – Hitta din karriärväg på Metsä

Sommarjobb är ett utmärkt tillfälle för att samla mer erfarenhet inför framtida arbetsliv. Det bidrar till möjligheten att få testa sina kunskaper i praktiken och samtidigt utöka sin kompetens.

På Metsä ersätter sommarvikarier ordinarie personal under semesterperioden. I takt med att du får mer kompetens och erfarenhet eftersträvar vi att systematiskt erbjuda mer utmanande uppgifter och mer ansvar. En av de viktigaste aspekterna av ett sommarjobb på Metsä är att de yngre lär sig att lita på sig själva, även i utmanande situationer. Ett sommarjobb ger dig en möjlighet att visa dina färdigheter och kunskaper. Ett väl utfört arbete går aldrig obemärkt förbi.

Vi ger sommarvikarier och alla våra anställda möjlighet att ständigt lära sig något nytt och utveckla sin kompetens. I gengäld förväntar vi oss att alla arbetar efter våra gemensamma värderingar och mål. 

I Sverige finns produktionsenheterna Metsä Tissue och Metsä Board.

Ansökningsperioden för våra sommarjobb 2023 är avslutad. Sommarjobbsansökningarna öppnas igen januari/februari 2024

Välkommen tillbaka nästa år.

Sommar Jobb_recruitment process_image_SV.jpeg

Det bästa sommarjobbet stödjer dina studier - lära känna olika arbetsområden

Sommarjobb är ett utmärkt tillfälle att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och få erfarenhet kopplat till dina studier.Genom sommarjobb får du även uppleva vilken typ av uppgifter du kan arbeta med i framtiden.Läs beskrivningarna och villkoren för uppdragen i länkarna nedan.a

Nedan hittar du arbetsbeskrivningar för de olika befattningar som vi söker sommarvikarie till. Läs gärna igenom de olika beskrivningarna och fundera på, inom vilket område som du är intresserad av. I ansökan för Metsä Tissue är det möjligt att välja ett eller flera intresseområde i formuläret. För Metsä Board väljer du den ansökan som är riktad till det område du är intresserad av. Kom ihåg att du kan ansöka till flera områden.

Om du skickar in din ansökan till oss för mer än en befattning är det en bra idé att skapa ett ansökningskonto på vår karriärsida så att du också kan använda den grundläggande informationen i din ansökan för andra ansökningar. 

 • Produktion

  Produktion

 • Underhåll

  Underhåll

 • Laboratorieassistent

  Laboratorieassistent

 • Logistik

  Logistik

 • Kundservice/Ordermottagning

  Kundservice/Ordermottagning

 • Truckförare

  Truckförare

 • Material management

  Material management

 • Metsä Tissue
  Företagspresentation

  Metsä Tissue

 • Metsä Board
  Företagspresentation

  Metsä Board