Siskon jalanjäljissä

16.7.2015
Sakari Aarnio

Moikka kaikille!

Juhannuksena päättynyt vuoden varusmiespalvelus varusmiesjohtajana on ohi. Merivoimien asu vaihtui ensin reiluksi viikoksi siviilivaatteisiin ja 30.6. Metsän vihreisiin Metsä Woodin Lohjan tehtaalla.

Mistä tämä onnenkantamoinen, että keskellä kesää kesätöihin? Uranihan Metsä Groupissa alkoi jo viime kesänä. Olin reilun kuukauden samalla Metsä Woodin Lohjan tehtaalla kesätöissä, heti viimeisen tentin jälkeisestä päivästä aina armeijan alkuun asti. Sekä viime että tänä keväänä tieto tulevan kesän töistä on ollut äärimmäisen positiivinen yllätys juuri katkonaisen kesän vuoksi. Viime kesänä pakkasin valmiita Kerto-palkkipaketteja ja kuljetin niitä varastoon jatkuvassa kolmivuorossa. Tänä kesänä teen töitä niin sanotulla ”rispalla”. Eli suomeksi sanottuna sahaan, pakkaan ja vien varastoon pienempiä Kerto-paketteja.

Kesätöissä Metsä Woodin Kerto-tehtaallaAlun perinkin päätin hakea juuri Metsä Groupille kesätöihin siskoni jalanjäljissä. Häneltä olin kuullut positiivista palautetta työstä, palkasta ja yleensäkin Lohjan tehtaasta. Hakemista tuki myös se, että opiskelen rakennustekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa. On onnenpotku päästä näkemään rakennusmateriaalien valmistusta näin läheltä.

Työturvallisuus on tärkeässä roolissa tehtaalla, jossa on paljon puuta, korkeita lämpötiloja, teräviä sahanteriä, painavia paketteja ja melua. Turvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä. Työsopimusta allekirjoitettaessa työn vaaroista keskusteltiin, ja sainkin samalla kuulonsuojaimet, turvakengät, suojalasit ja turvalippiksen. Näiden ensimmäisten työpäivien aikana minut on perehdytetty työpisteeni turvakatkaisimiin, palotorjuntakalustoon, hätäuloskäynteihin ja turvalliseen työntekoon pisteelläni.

 Hyppäys armeijasta tehdastyöhön ei yllätyksekseni ole muuttanut päivärytmiäni juuri lainkaan. Töitä teen maanantaista perjantaihin 07:00–15:30, joten iltaisin ja viikonloppuisin jää aikaa purjehtimiselle ja lenkkeilylle.

 

Sakari Aarnio harrastaa purjehdusta 

 

Sakari Aarnio 

Sakari Aarnio, Metsä Woodin Lohjan Kerto-tehdas

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset