Takon harmaissa

9.7.2015
Miia Heinämäki

​Kesätyöni Metsä Boardin Takon kartonkitehtaalla alkoivat jo toukokuun alussa - kolmas kesäni Takon ”harmaissa”. Viime syksystä olen tehnyt töitä myös tehtaan koneseisokkien aikaan. Keväällä ilonani oli lisäksi kandidaatintyö, jonka tiimoilta kävin Takolla useamman kerran. Siksipä, kun kesätyöt toukokuussa alkoivat, tuntui kuin en olisi poissa ollutkaan.

Tänäkin kesänä teen sähkärin töitä Takon sähkö- ja automaatiokunnossapidossa. Työtehtäviini kuuluvat kaikenlaiset tehtaan kunnossapitotyöt, kuten lampunvaihdot ja kaapelinvedot. Viasta riippuen voi vastaan tulla hyvinkin vaihtelevia laiterikkoja. Olen päässyt opettelemaan perinteisten sähkötöiden lisäksi muun muassa hitsausta, rälläköintiä ja hiekkapuhallusta. Tehtaalla on niin paljon erilaisia laitteita ja työtehtäviä, että kesän aikana ehtii perehtyä vain murto-osaan niistä. Myös säällä on joskus työllistävä vaikutus; helteet saavat joskus laitteet ylikuumenemaan ja esimerkiksi viime kesänä ukkonen yllätti ja ajoi tehtaan kokonaan alas rikkoen samalla läjäpäin laitteita.

Viime syksynä aloitin kolmannen opiskeluvuoden Tampereen teknillisessä yliopistossa. Rupesin hyvissä ajoin kesän lopulla kyselemään tehtaalta kandityölleni aihetta ja sain aiheen Takon kolmoskoneen rullaimen logiikan muutostyöstä. Työn edetessä olen päässyt yhdistämään teoriaa työssä aiemmin oppimaani käytäntöön. Kaiken kaikkiaan kandin tekeminen on ollut opettavainen kokemus.

Kandityön kirjoittaminen, aikainen kesätöiden aloitus, keskeneräiset kurssit ja tentit toivat kevääseen omat haasteensa, mutta nyt nekin ovat viimeistä silausta vaille hoidettu. Syksyllä saan käteeni tekniikan kandidaatin tutkintotodistuksen ja jatkan syksyllä dippavaiheen opintojen parissa. Näillä näkymin starttaan opinnot syksyllä Argentiinassa, missä olen vaihdossa syyslukukauden ajan. 

Kiireisestä alkukesästä huolimatta olen ehtinyt myös harrastaa. Tänä kesänä tulee täyteen 20 vuotta jalkapalloa! Nyt olen käynyt potkimassa kahdessakin joukkueessa, kakkosdivarissa ja harrastesarjassa. Lisäksi, osin Takon sähköverstaan suotuisasta ilmapiiristä johtuen, olen löytänyt uuden lajin moottoriurheilun parista. Ensimmäisen Takolla vietetyn kesän jälkeen hommasin moottoripyörän ja toisen kesän jälkeen tallista löytyy myös trial-pyörä. Katupyörään on kesän aikana kertynyt kilometrejä, joskin tänä kesänä aika vähän huonojen kelien vuoksi. Trial-pyörää olen käynyt ulkoiluttamassa Tampereen ja Nokian metsissä, aina kun kalusto on sen on sallinut. Uuden harrastuksen myötä myös niin autojen kuin moottoripyörien huoltohommat ovat tulleet tutuksi. Toivottavasti näin kesällä ei tarvitse enää työpäivän jälkeen työkaluihin kajota ja saan keskittyä ajamiseen!

 

Miia Heinämäki, Metsä Board Tako

Katso myös:

Kesätyöt 2016
Avoimet työpaikat
Metsä Boardin verkkosivut

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset