Oikealla alalla

25.8.2015
Jalmari Oikarinen

Kesä on kääntymässä syksyyn ja alkamassa on vuoden parhain aika, ainakin minulle, nimittäin metsästyskausi ;).

Lakkasuo
Lakka viihtyy monentyyppisillä soilla.

Kesätyöni Metsä Groupin puunhankinnassa päättyi jo muutama viikko sitten ja kolmannen vuoden metsätalousinsinööriopinnot Lapin Ammattikorkeakoulussa ovat hyvässä vauhdissa. Parhaillaan olen suokurssilla perehtymässä turvemaiden metsätalouskäyttöön. Siinä lomassa opiskelen eri suotyyppien tunnuskasveja, joiden avulla tulevaisuudessa tunnistan soiden ravinteisuusluokat.

 

Metsän korjuujäljeä turvemaalla

Ajourille levitetään havuja, jotta koneet jättäisivät maastoon mahdollisimman  vähän jälkiä.

Kesän aikana suunnittelin useita leimikoita, ja niistä yhden heti harjoittelun alkupuolella tykkylumen vahingoittamalle alueelle, jossa oli runsaasti vaurioituneita puita. Mittasin jäävää puustoa ja päätin, harvennetaanko vai hakataanko alue aukoksi. Sen sijaan tälle kesälle suunniteltua kulotusta emme voineet toteuttaa sateiden takia, mikä tietysti harmittaa. Leimikoiden suunnittelu on monipuolista ja haastavaa – se kiinnostaa tulevaisuudessakin.

Parhaimpia hetkiä olivat kuitenkin kontaktit asiakkaiden ja yrittäjien kanssa. Oli  mukava pysähtyä metsäautotiellä juttelemaan ihmisten kanssa ja kyselemään kuulumisia. Moni kertoi olevansa Metsäliiton jäsen, ja sen jälkeenhän juttua piisasi.

Eräänlaisia ’kontakteja’ sattui myös eläinten kanssa. Kettujen ja käärmeiden lisäksi näin ensimmäistä kertaa esimerkiksi metsähanhipoikueen.

Kesätyöblogi - Koskelaskua Kuusamossa
Metsänhoitotöiden lisäksi kesään mahtui paljon muutakin, kuten koskenlaskua Kuusamossa.

Olen tyytyväinen kesätöihini: viihdyin hyvin, työilmapiiri oli myönteinen ja sain vaativia töitä. Monipuoliset ja innostavat työt ovat parantaneet käsitystäni metsäalasta ja alan työtehtävistä – ala on täynnä monenlaisia mahdollisuuksia ja tuntuu, että olen oikealla alalla. Tulevaisuus näyttää sitten, mistä töitä löytyy, mahtavaa olisi toki päästä toistekin Metsä Groupille!

Kesätyöblogi - Jalmari Oikarinen 

Jalmari Oikarinen, Metsä Forest, Rovaniemen hankintapiiri

Katso myös:

Kesätyöt 2016
Avoimet työpaikat
Metsä Forestin verkkosivut

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset