Jos Metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt

2.7.2015
Noora Turunen

​​​​​Kesäni Metsän viestinnässä alkoi kesäkuun alussa. Viikot ovat kuluneet vauhdilla, päällimmäisenä mielessäni on uusien nimien tulva ja mieletön energialataus. Gradua vaille valmiina viestinnän opiskelijana alan kesätyö ilahdutti aidosti. Se on mahdollisuus viedä teoriaa käytäntöön isossa ja kansainvälisessä konsernissa – ei mikään pintaraapaisu viestinnän tehtäviin!

Metsäala on minulle uusi, ja opittavaa on. Perehdytys on kasvattanut ymmärrystä viestinnän tehtävistä. Tekstimuokkausten ja esitysmateriaalipäivitysten lisäksi omat tekemiseni näkyvät muun muassa uutisina intrassa.

Meille espoolaisille kesätyöntekijöille suunnatussa perehdytystilaisuudessa sain mukavasti tietoa siitä, mitä kaikkea Metsä Groupissa tehdään. Huomasin konkreettisesti, että metsäala on muutakin kuin puuta: kesäkollegoita on monella alalla, lakipalveluista ICT-tukipalveluihin.

Kesätöissä Metsä Groupin viestinnässäVaneria, junavaunujen lattiassa?

Metsäalan yhteiseen ysiluokkalaisten koulukampanjaan suunniteltu kartonkinen tuotesalkku esitteli meille tuotekohtaisesti, mitä kaikkea puusta voi tehdä. Minulla ei ole ollut aavistustakaan, että junanvaunujen lattiassa voi käyttää vaneria!

Yksi mieleen painunut teema oli Metsä Groupin arvot: luotettavuus, yhteistyö, uudistuminen ja vastuullinen tuloksenteko. Jo kesätöitä hakiessani koin ne omikseni, ja on hienoa huomata, että arvojen halutaan näkyvän kaikessa toiminnassa.

Hihat heilumaan

Perehdytys on tarpeen, mutta paras keino oppia on käytäntö. Heti alusta asti täällä huolehditaan, että perehdytyksen jälkeen pääsen tekemään töitä itsenäisesti. Haastattelen kesäkollegoita ja kerään heidän kesätyötarinoitaan. Lisäksi olen mukana tässä kesätyöblogissa.


Tietokoneen ääressä istumisen vastapainoksi käyn työpäivän päätteeksi avaamassa niskoja alakerran kuntosalilla. Muutto Espooseen kesätyön perässä Vaasasta jäi viime tippaan, joten lähes päivittäiseksi rutiiniksi onkin muodostunut eksyskely. Tutustunpa uusiin paikkoihin ja lähiympäristöön.

Hyvän alun jälkeen odotan innolla, mitä kesä tuo tullessaan. Pian kollegojen kesälomien alkaessa avokonttorimme hiljenee ja tekeminen jää enemmän omalle vastuulle. Lomakauden jälkeen viestinnässä on tulossa enemmänkin projekteja. Toivonkin, että tietämykseni konsernista kasvaa kesän aikana työtehtävien kautta niin, että pystyn aktiivisesti osallistumaan ja antamaan oman panokseni alkusyksyn projekteihin.

Noora Turunen - kesätyöblogi 

Noora Turunen, viestintä

 

 

Katso myös

Kesätyöt 2016

Avoimet työpaikat
Uramahdollisuudet

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset