Kesätyö Metsä GroupissaSommarjobb

Hitta din karriärväg på Metsä

Sommarjobb är ett utmärkt tillfälle för att samla mer erfarenhet inför framtida arbetsliv. Det bidrar till möjligheten att få testa sina kunskaper i praktiken och samtidigt utöka sin kompetens.  

På Metsä ersätter sommararbetare ordinarie personal under semesterperioden. I takt med att du får mer kompetens och erfarenhet eftersträvar vi att systematiskt erbjuda mer utmanande uppgifter och mer ansvar. En av de viktigaste aspekterna av ett sommarjobb på Metsä är att de yngre lär sig att lita på sig själva, även i utmanande situationer. Ett sommarjobb ger dig en möjlighet att visa dina färdigheter och kunskaper. Ett väl utfört arbete går aldrig obemärkt förbi.

Vi ger sommararbetare och alla våra anställda möjlighet att ständigt lära sig något nytt och utveckla sin kompetens. I gengäld förväntar vi oss att alla arbetar efter våra gemensamma värderingar och mål. 

I Sverige finns produktionsenheterna Metsä Tissue och Metsä Board.

Ansökningsperioden för sommarjobb 2022: 

Metsä Tissue 3 Januari – 31 Mars

Metsä Board 27 december – 30 april


Rekryteringsprocessen


 
 
Nedan hittar du arbetsbeskrivningar för de olika befattningar som vi söker sommarvikarie till. Läs gärna igenom de olika beskrivningarna och fundera på, inom vilket område som du är intresserad av. I ansökan för Metsä Tissue är det möjligt att välja ett eller flera intresseområde i formuläret. För Metsä Board väljer du den ansökan som är riktad till det område du är intresserad av. Kom ihåg att du kan ansöka till flera områden.

Om du skickar in din ansökan till oss för mer än en befattning är det en bra idé att skapa ett ansökningskonto på vår karriärsida så att du också kan använda den grundläggande informationen i din ansökan för andra ansökningar. 

Vi gör urval och håller intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Företagspresentation

Metsä Tissue skapar ett renare vardagsliv. Vi är en av Europas ledande mjukpappersleverantör till hushåll och företag och en av de främsta leverantörerna av mat- och bakplåtspapper i världen.  

Våra varumärken är Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin och SAGA. Vi har produktionsanläggningar i fem länder och sysselsätter cirka 2 500 personer. 2020 uppgick vår omsättning till totalt 1 miljard euro. Metsä Tissue ingår i Metsä Group, en föregångare inom hållbar bioekonomi. 

Förbrukningen av mjukpapper och mat- och bakplåtspapper växer världen över. Resultatet av det arbete som Metsä Tissues medarbetare utför varje dag påverkar miljontals människor genom att göra vardagslivet enklare och mer hygieniskt. Hitta din plats bland våra kunniga medarbetare. Våra svenska bruk finns i Mariestad, Pauliström och Nyboholm.Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong av färskfiber. Vi fokuserar på lätt och högkvalitativ falskartong, kartong för matservice och vita kraftliners. Den rena färskfibern vi använder i våra produkter är en förnybar resurs och spårbar till ursprunget i hållbart brukade nordliga skogar. Vi är en föregångare inom hållbarhet och vi strävar efter helt fossilfria bruk och råvaror till 2030.

Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa förpackningslösningar för att skapa bättre konsumentupplevelser med mindre miljöpåverkan. År 2020 uppgick försäljningen till 1,9 miljarder euro och vi har cirka 2 400 anställda. Metsä Board, en del av Metsä Group, är noterat på Nasdaq Helsingfors.

Det bästa sommarjobbet stödjer dina studier - lära känna olika arbetsområden

Sommarjobb är ett utmärkt tillfälle att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och få erfarenhet kopplat till dina studier.

Genom sommarjobb får du även uppleva vilken typ av uppgifter du kan arbeta med i framtiden.

Läs beskrivningarna och villkoren för uppdragen i länkarna nedan.


Close

Produktion


Vi anställer personal som är specialiserade på kemiska och mekaniska industriella produktionsprocesser och processteknik. Vi investerar ständigt i att säkerhetsställa en bred kompetens bland våra anställda för att hantera de utmaningar som ett arbete i produktion innebär. Ett produktionsjobb på Metsä skulle innebära kontinuerliga möjligheter till lärande, förståelse och operativ utveckling.  Högkvalificerade medarbetade är den viktigaste konkurrensfaktorn och kompetens är nyckeln!

Metsä Tissue

Vår produktion är uppdelad i fyra olika processer- avsvärtning, pappersmaskin, konvertering och utlastning. På avsvärtningen renas det återvunna pappret och skickas sedan vidare till pappersmaskinen där stora pappersrullar produceras. Vid konverteringen tillverkas slutprodukterna. De större pappersrullarna, så kallade moderrullar, hanteras till färdiga slutprodukter. De förs sedan till utlastningen där de transporteras vidare ut till kund.

Metsä Board

Som operatör ansvarar du tillsammans med arbetslaget för att optimera kvalitet och produktion inom respektive processavsnitt. Arbetet som operatör innebär skiftgång med schemalagda arbetspass förmiddag, eftermiddag och natt.Close

Underhåll

Kunnossapito

Metsä Tissue 

Underhållsavdelningen hanterar all förekommande underhållsarbete på företaget. De befattningar som vi söker sommarvikarier till är mekaniker, elektriker, förrådsarbetare samt fastighetsarbetare. Arbetstiderna är dagtid.

Metsä Board

Vi behöver vikarier till flera olika befattningar inom underhållsorganisationen där du kan arbeta med till exempel förebyggande underhåll, automation, mekaniker. Inom underhållsorganisationen finns även förråd där du arbetar med lagerhållning, truckkörning och godsmottagning. 


Close

Laboratorieassistent

Metsä Tissue

På Metsä Tissue omfattar laboratoriets uppgifter två områden, Papperskontroller samt miljö- och processkontroller. Papperslaboratoriets uppgifter är att göra analyser relaterade till de grundläggande egenskaperna hos mjukpapper och rapportering av resultaten till de förekommande system och produktionsorganisation.

Miljö- och processlaboratoriets uppgifter innefattar analyser av processflöden samt vattenanalyser från vårt reningsverk, rapportering av resultaten till de förekommande system och produktionsorganisation. I dessa uppgifter är det en fördel om den sökande har en grundläggande kunskap inom laboratoriearbete. Sommarjobb finns på Metsä Tissues produktionsanläggning i Mariestad

Sommarjobb inom laboratoriet kan väljas som intresseområde vid ansökan "sommarjobb i produktion"

Metsä Board

I rollen som laborant har du bland annat ansvar för provtagningar, kontroller och analyser. Inom laboratoriet är arbetstiden dagtid eller skiftgång.

Metsä Boards laboratorium innefattar uppgifter relaterade till forskningsarbete, såsom informationshämtning och organisering och analys av prover. Uppgifterna är relaterade till kemisk eller mekanisk forskning.


Close

Logistik

Denna arbetstitel hanterar logistik på företaget. Det syftar till en pålitlig och kostnadseffektiv leveranskedja från våra bruk till kunderna. Några jobbtitlar som vi söker sommarvikare inom logistik är till exempel transportplanerare och Supply & Demand Planner. 


Close

Kundservice/Ordermottagning

Bra kundservice kräver rätt attityd, kundfokuserat tänkande och god interaktionsförmåga. För att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse samarbetar vi nära med olika verksamheter, såsom logistik, försäljning, teknisk marknadsföring och marknadsföring.

Kundtjänst tar hand om uppgifter relaterade till olika stadier i leveranskedjan, som att svara på förfrågningar från kunder, kontrollera och göra beställningar. De säkerställer också tillgängligheten av varor, kommunicerar med kunderna och skickar fakturor för beställningar.


Close

Truckförare

Metsä Tissue

Arbetsuppgifterna som truckförare innebär främst framställning av gods utifrån de orderbeställningar som inkommer. Som truckförare behöver du vara ordningsam och ansvarstagande. Du behöver även inneha truckkörkort. Arbetstiderna är två-skift, nattskift eller dagtid.

Metsä Board

Som truckförare arbetar du med lastning och lossning av gods. Arbetet som truckförare innebär skiftgång med schemalagda arbetspass förmiddag, eftermiddag och på vissa processavsnitt även natt. Dagtid förekommer också. 

Close

Material management

Material management hanterar utlastning, produktionsplanering samt råmaterialhantering.

Inom material management söker vi främst sommarvikarie för våra Materialplanerare. Materialplanerare säkerställer att rätt material finns i rätt tid, säkerställer korrekt masterdata för våra material, att lagersaldon stämmer samt att produktionsorder avslutas efter körning i vårt affärssystem.