Metsä Tissue kehittää konseptia tulevaisuuden pehmopaperitehtaille

  • Other releases
  • |
  • |
  • Metsä Tissue

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue Oyj on aloittanut tehdastoimintojensa operatiivisen tarkastelun 1.2.2019. Operatiivisesta tarkastelusta vastaa tuotantojohtaja Jari Tiura.

Osana operatiivista tarkastelua Metsä Tissue kehittää tulevaisuuden pehmopaperitehdaskonseptin yhdessä laite- ja automaatiojärjestelmätoimittajien kanssa. Konseptin kehityksessä käydään läpi kaikki pehmopaperitehtaan operatiiviset prosessit: raaka-aineet, tuotanto, jalostus sekä lähetys- ja varastotoiminnot.

Hankkeessa selvitetään, onko uudella konseptilla mahdollista kehittää merkittävästi tuotannon ja resurssien käytön tehokkuutta, tuotteiden laatua sekä tuottaa pehmopaperia täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Lisäksi tarkastellaan mahdollisuuksia lisätä automaatiota koko prosessissa sekä tuotannon ohjausjärjestelmien nykytilaa ja luodaan kehityspolku tehdasjärjestelmien kehitykselle.

Projektipäälliköksi Tulevaisuuden Tissue-tehdas -hankkeeseen on nimitetty VP Operations Ari Vehviläinen.

Lisätietoja: Jari Tiura, tuotantojohtaja, Metsä Tissue, puh. 040 708 5632


Metsä Group
www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullisen biotalouden edelläkävijä, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Keskitymme puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja tiivispapereihin.

Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 5,7 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 300 henkilöä. Konsernilla on toimintaa lähes 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 103 000 suomalaista metsänomistajaa.

Seuraa Metsä Groupia: Twitter LinkedIn Facebook YouTube Instagram Slideshare

Metsä Tissue

Metsä Tissue tuo korkealaatuisilla pehmo- ja tiivispapereillaan mukavuutta jokaiseen päivään. Metsä Tissue on yksi Euroopan johtavista koti- ja suurtalouksien pehmopaperituotteiden toimittajista ja maailman johtava tiivispapereiden toimittaja. Yhtiön päätuotemerkit ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Metsä Tissuella on tuotantoa viidessä maassa, sen liikevaihto vuonna 2018 oli 1,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 2 800 henkilöä. Metsä Tissue on osa Metsä Groupia. www.metsatissue.com