Leivontaa ja labranäytteitä

7.8.2015
Elisa Äikäs ja Raija Kedonoja

​Elisa on luonnontieteiden opiskelija, joka toimii Metsä Tissuella laboranttina vesi- ja ympäristölaboratoriossa nyt toista kesää. Raija puolestaan on aikuisopiskelijana valmistunut laborantti, joka tutustui ensimmäisen kerran Metsä Tissueen työharjoittelussa vuonna 2004.

Elisa:

Kesätyöt Mäntän tehtaan laboratoriossaTöitä laidasta laitaan

Työni on todella vaihtelevaa, jokainen päivä on erilainen. Labrassa ei tosiaan ehdi kyllästyä, ja se onkin yksi syy, miksi palasin tänne niin mielelläni.

Kaksi päivää viikossa teen töitä Mäntän Energian laboratoriossa, jossa vesinäytteille tehdään tarvittavia määrityksiä. Muina päivinä töihini kuuluu muun muassa puhdistettujen jätevesien ravinnekuormituksen määrittäminen (seuraamme, että päästöt eivät ylitä sallittuja rajoja), pehmo- ja ruuanlaittopapereille sekä käyttövesille tehtävät mikrobimääritykset ja kuluttajapalautteiden käsittely.

Pääsen siis hyödyntämään mikrobiologian ja kemian puolen osaamiseni lisäksi asiakaspalvelutaitojani. Aiempi työkokemus asiakaspalvelutöissä ei siis ole ollut turhaa.  

Osaaminen ja itseluottamus kasvavat

Kuukauden verran olen harjoitellut ja nyt taidot punnitaan: työkaverini lähti kesälaitumille ja labran pyörittäminen jäi minun vastuulleni. Tänne tullessani oikein yllätyin, että saan näin suuren vastuun. Päätökset pitää tehdä itse ja täytyy myös luottaa omiin taitoihinsa – mutta hyvin kaikesta selviää, kun hommiin ryhtyy oikealla asenteella. Ja mikäs sen parempi tunne kuin kiitos hyvin tehdystä työstä!

Raija:

Laadunvalvontaa Metsä Tissuen Mäntän tehtaallaVain paras riittää

Vuosien mittaan olen työskennellyt paperi-, massa-, painatus- sekä ympäristölaboratoriossa. Tämän kesän toimin paperipuolen labrassa.

Työnkuva on laaja: Valvomme laatua aina massasta valmiiseen kuluttajatuotteeseen asti. Papereista mittaamme esimerkiksi vaaleuden, paksuuden, lujuuden ja pehmeyden. Laitteilla tehtävien määritysten lisäksi teemme muun muassa leivontatestejä leivinpaperilla. Monesti laboratorion täyttääkin ihana leivosten tuoksu. Lisäksi haemme jalostuslinjastoilta näytteitä, joista tarkistamme, että lopputuote täyttää laatuvaatimukset. Huolehdimme myös, että meillä on laadukkaita ja testattuja näytteitä kaikista raakapaperilaaduistamme, joita on toista sataa!   

Hyväntuulinen työpaikka

Olen työskennellyt täällä Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla jo useampana vuonna ja tulin taas mielelläni takaisin tuttujen, mukavien työkavereiden joukkoon tekemään työtä, jossa viihdyn. Se on mielestäni hienoa, että täällä annetaan mahdollisuus kaikille ikään katsomatta, ja että opiskelijat ja jo valmistuneet ovat samalla viivalla. Vuosien varrella olen saanut huomata, että täällä aidosti välitetään työntekijöistä. Työturvallisuus on täällä tärkeässä asemassa ja työhyvinvoinnista huolehditaan. Eräänä päivänä koko tehtaan väki jopa yllätettiin jäätelötuuteilla! 

Kesätöissä Metsä Tissuen Mäntän tehtaan laboratoriossa - kesätyöblogi 

Elisa Äikäs ja Raija Kedonoja, kesätyö laboranttina Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla

Kommentit

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
pakollinen
Sähköpostiosoite
pakollinen
Sähköpostiosoitetta ei näytetä kommentin yhteydessä
Kommentti
0/500 merkkiä käytetty pakollinen
 
Lähettämällä kommentin hyväksyt
Blogin kommentointikäytännön

Metsä Group kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Käytämme antamiasi henkilötietoja kommenttisi julkaisemiseen blogi-sivuillamme. Voit lukea lisää tietosuoja-sivuiltamme

Kaikki blogikirjoitukset